Denna kurs riktar sig till dig som behöver ta nästa steg i FileMaker Pro. Vi kommer att gå igenom hur du arbetar med flera tabeller som samverkar vilket ger dig möjlighet att undvika ineffektiv informationslagring, såsom dubletter. Du kommer också att lära dig hur de olika fälttyperna fungerar och hur du skapar olika typer av beräkningsfunktioner för att ditt arbete skall bli ännu mer effektivt.

Du lär dig hur du kan öka effektiviteten genom att skapa manus och för att automatisera olika arbetsuppgifter. Du får också lära dig hur du överför/integrerar din information till andra program samt hur du skyddar dina databaser med olika behörigheter och lösenord.

Efter kursen kommer du att ha kunskaper som ger dig möjlighet att skapa nya mer avancerade databaser i FileMaker Pro.

 

Förkunskaper

För att hänga med i fortsättnignskursen är det bra om du tidigare genomförs grundkursen hos oss eller liknande leverantör. Du skall ha viss vara av FileMaker så som att arbeta med information, söka poster, sortera, skapa nya databasfil mm. Det spelar ingen roll om du brukar använda Mac eller Windows. Är du osäker? Hör av dig till oss!

Övrigt

Kursmaterialet är på svenska och självklart pratar vi också svenska om inget annat föredras av deltagarna. FileMaker kan köras på valfritt språk och på Mac eller Windows. Vill du ha med din egen dator på kursen går det bra! Vi bjuder på lunch och en lättare frukost och fika för att hålla blodsockret uppe.

Anmälan

Fyll i intresseanmälan nedan så hör vi snarast av oss till dig för att planera in när ett lämpligt tillfälle för Din kurs är. Vi är tacksamma om du använder kursens namn som ämne i formuläret nedan.

Målsättning

  • Arbetar med flera databaser/tabeller som samverkar
  • Arbeta med olika former av inmatnings- och kontrollfunktioner
  • Arbeta med manus och automatisering
  • Arbeta med statistik
  • Säkerhet och arbete med databaser för flera användare

Fortsättningskurs - fyll i intresseanmälan