Denna utbildning är till för dig som har börjat att använda FileMaker Pro och behöver lära dig hur du skapar nya databaser och undrar vad de olika menyalternativen används till.

Denna utbildning är både till för dig som är ny användare eller för dig som är användare av ett befintligt system och vill veta hur du kan arbeta mer effektivt.

Utbildningen är gjord så att du skall kunna använda dessa kunskaper i ditt dagliga arbete.

Vi lär dig hur du kan skapa nya layouter, som listor, etiketter eller brev. Du kommer också lära dig hur du bearbetar, hittar och presenterar din information på ett sätt som du själv vill. Du kommer att efter kursen ha med dig kunskap som kommer att förenkla ditt arbete med FileMaker Pro och ge dig möjlighet att förenkla arbetsrutiner med manus och knappar.

Förkunskaper

I denna kurs börjar vi verkligen från början med FileMaker. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av databaser eller andra system. Det spelar ingen roll om du brukar använda Mac eller Windows. Det är bra om du har en enklare allmän datorkunskap och känner till funktioner som hur du sparar och kopierar dokument på skrivbordet och hur man skriver ut med en printer.

Övrigt

Kursmaterialet är på svenska och självklart pratar vi också svenska om inget annat föredras av deltagarna. FileMaker kan köras på valfritt språk och på Mac eller Windows. Vill du ha med din egen dator på kursen går det bra! Vi bjuder på lunch och en lättare frukost och fika för att hålla blodsockret uppe.

Anmälan

Fyll i intresseanmälan nedan så hör vi snarast av oss till dig för att planera in när ett lämpligt tillfälle för Din kurs är. Vi är tacksamma om du använder kursens namn som ämne i formuläret nedan.

Målsättning

  • Skapa nya databaser för daglig användning
  • Mata in och ändra information
  • Arbeta med utseende, layouter och utskrifter
  • Arbeta med olika fält
  • Import och export av data till andra program

Grundkurs - fyll i intresseanmälan