En av de viktigast komponenterna i FileMaker Pro är förståelsen för hur en relationell databas fungerar. Hur du sätter ihop ditt system, alla de byggklossar som behövs, är avgörande för hur systemet skall fungera.

Denna kurs riktar sig till dig som bygger lite mer FileMaker, både internt och externt. Du lär dig både teoretiskt och praktiskt hur du skall gå tillväga innan systemet blir för att tänka rätt innan du konstruerar samt hur du enklast kommer fram.

Efter utbildningen så har du kunskaper hur du skapar databasmodeller med FileMaker samt vika manussteg och beräkningsfunktioner som är effektiva att använda i relationella system.

Förkunskaper

För denna kursen behöver du ha vana av FileMaker då vi direkt börjar med utvecklingsteori. Fokus ligger på att Du skall lära dig hur man tar reda på vilka entiteter din datamodell behöver för att fungera bra och hur du sedan utnyttjar denna i din utveckling. Du behöver minst ha kunskap motsvarande vår fortsättningskurs eller liknande. Är du osäker på om detta är något för dig? Hör av dig så tar vi reda på det tillsammans!

Övrigt

Kursmaterialet är på engelska men i övrigt pratar vi svenska om inget annat föredras av deltagarna. FileMaker kan köras på valfritt språk och på Mac eller Windows. Vill du ha med din egen dator på kursen går det bra! Vi bjuder på lunch och en lättare frukost och fika för att hålla blodsockret uppe.

Anmälan

Fyll i intresseanmälan nedan så hör vi snarast av oss till dig för att planera in när ett lämpligt tillfälle för Din kurs är. Vi är tacksamma om du använder kursens namn som ämne i formuläret nedan.

Målsättning

  • Hur du skall kunna lära dig att problemformulera
  • Hur du skapar teoretiska databasmodeller
  • Hur du sätter upp tabeller och relationsgraf
  • Hur du med manus navigerar dig runt i systemet

Relationella System - fyll i intresseanmälan