Premium för Grossistverksamhet

BONAB använder Premium för sin grossistverksamhet

BONAB har varit aktiva på den svenska marknaden i över fyrtio år med huvudkontor i Göteborg. Man levererar komponenter och verktyg till tillverkningsindustri och installatörer. För att fortsatt hålla en hög servicenivå mot sina kunder när omsättningen väntas öka behövde BONAB ett system som skall vara modernt och anpassat för just sin verksamhet. Premium affärssystem är just ett sådant system där standardmodulen enkelt kan anpassas med liten tidsinsats.

 

Entreprenörsdrivet i andra generation

– Vi har valt ett affärssystem som vi vet kan anpassas för vår verksamhet. Vi hanterar ett mycket stort produktsortiment och våra krav ändras hela tiden när bolaget utvecklas, säger Stefan Brodén som driver bolaget i andra generation.

Ta bara en sån liten detalj som dubbla artikelkoder på alla affärsdokument samt mycket långa produktbenämningar på våra varor. Många system vi tittat på har inte ens klarat anpassningen för dessa enkla krav.

 

Om systemet

Vidare skall systemet vara lätt att söka i och en order måste gå att följa med tydliga statusar genom hela processen. Transaktionsvolymen är hög och systemet måste fungera väl med många aktiva ordrar där vad som gjorts och vad som återstår är mycket tydligt.

– Våra affärers framgång styrs av säljarens kontroll över sortiment och prisbild. Säljaren får nu ett mycket bra stöd på vad som lovats genom prisavtal, offerter, inköp och tidigare ordrar säger Anders Svensson VD för BONAB. Denna information syns även direkt på orderraden på ett mycket intuitivt sätt när säljaren matar in och prissätter ordern. Våra prisstafflingar hanteras också med flera olika inköpsvalutor vilket är avgörande för att alltid erbjuda våra kunder det bästa priset.

Leveransavdelningen har med några få konsulttimmar fått skräddarsydda plock och leveranssedlar på flera språk.
 Jag har inte tittat i någon manual utan bara kört system från första dagen när vi började testa det hela, säger Lars-Erik Elgh som ansvarat för lager och logistik.

Artikel

16 February 2021