Den här veckan samlades över 100 entusiastiska FileMakerutvecklare på Lidingö i Stockholm för att lyssna och lära av på det senaste inom FileMakervärlden.

Atatiki i Stockholm bjöd in till den 13:e FileMaker Devcon-konferensen – fylld av deltagare främst från de skandinaviska länderna, men också inbjudna talare från Storbritannien, Belgien och USA.

Representanter från FileMaker Inc. var på plats för att berätta om sitt arbete med att locka nya unga utvecklare till plattformen. Anand Vaghela (Senior product manager på FMI) passade också på att ge oss en del tekniska nyheter, främst för molntjänsten FileMaker cloud.

Ämnena kretsade kring hur man bäst utnyttjar de nya teknikerna som finns tillgängliga från och med FileMaker 16 – som t.ex. att arbeta mot API:er med cURL och JSON –  men sessionen som behandlade det nya EU-direktivet för datalagring GDPR blev både välbesökt och genererade både stora och långa diskussioner genom hela konferensen.

Bosse och Magnus från Premium System stod på scenen under tisdag eftermiddag inför en engagerad publik för att berätta om våra erfarenheter av visualisering av tidsbokningar och bokningssystem i FileMaker pro.

Vi tackar arrangören Atatiki för en fullmatad och välarrangerad konferens och ser fram emot att bjuda alla till Göteborg nästa höst.