//Nya funktioner i FileMaker Pro 13

Nya funktioner i FileMaker Pro 13

FileMaker 13 har mer än 50 nya funktioner. Här är några av våra favoriter. 

[article_box image=”https://www.premium.se/wp-content/uploads/2013/12/NyaTeman.png” title=”Nya layoutformat och teman” link=”” link_title=”” target=”” first=”0″]

• Med FileMaker 13 finns fler tillval för att hantera format och teman

– använd utformade format på layoutobjekt, delar och bakgrunder för att skapa ett konsekvent utseende i dina lösningar. Definiera anpassade format och spara dem i teman för att använda formateringsändringar automatiskt eller importera teman från andra filer.

• Utökade och nya teman

– befintliga 40 teman har uppdaterats för att lägga till alternativa formattillval. Med nya teman i Längta-serien får du flera olika formattillval för extra mångsidighet.

[/article_box]

[article_box image=”https://www.premium.se/wp-content/uploads/2013/12/FlytandeochGlidkontroll.png” title=”Lättare att skapa layouter” link=”” link_title=”” target=”” first=”0″]

• Omformad guide för Ny layout/rapport

– skapa layouter och rapporter som är optimerade för de enheter som de kommer att användas på, med fördefinierade mått, vyer och teman för skärm för visning på datorn, iPhone- och iPad-skärmar eller för utskrift i flera olika format.

•Kontrollera objektens synlighet

– dölj eller visa layoutobjekt genom att indikera om ett objekt ska döljas eller visas beroende på ett visst villkor eller en viss beräkning.

• Definiera fält i layoutläge

– definiera fält i layoutläge genom att använda dialogrutan Fältväljaren och sedan dra fälten till layouten. Mer information finns i Om att definiera databasfält.

• Glidkontroller

– skapa glidkontroller med flera paneler för att göra det möjligt att gruppera objekt i separata glidpaneler.

• Flytande fönster

– skapa flytande fönster som gör det möjligt att arbeta med fält och andra objekt utan att behöva flytta till en annan layout eller ett annat fönster. Mer information finns i Arbeta med flytande fönster i layouter.

För mer information om Flytande fönster:
https://www.premium.se/?p=1505

• Val av objekttyp

– använd den nedrullningsbara listan på fliken Utseende i Granskaren för att markera och formatera objekt med flera delar (t.ex. portaler eller glidkontroller).

[/article_box]

[article_box image=”https://www.premium.se/wp-content/uploads/2013/12/InsertMobil.png” title=”Användbara nya manussteg” link=”” link_title=”” target=”” first=”0″]

Infoga från enhet

– i FileMaker Go kan du ange innehåll i ett containerfält från följande källor: musikbibliotek, fotobibliotek, kamera, videokamera, mikrofon och signatur. Innehåll anges även i ett containerfält eller ett textfält från en streckkodskälla. Mer information finns i Infoga från enhet manussteg.

Utför manus på server

– utför ett manus på servern som är värd för den aktuella filen. Detta kan snabba upp klientens arbete rejält

• Containerfält i ODBC och JDBC

– när filer sätts in i containerfält via ODBC eller JDBC kan FileMaker Pro identifiera varje fils format utifrån dess filtillägg. Se Referens till FileMaker SQL.

 [/article_box]

[article_box image=”https://www.premium.se/wp-content/uploads/2013/12/WebDirect.png” title=”FileMaker WebDirect” link=”” link_title=”” target=”” first=”0″]

FileMaker WebDirect

WebDirect är en helt ny, HTML5-baserad teknologi som gör att arbetsgrupper kan skapa och driftsätta applikationsliknande lösningar i en webbläsare, utan några som helst erfarenheter av webbutveckling. Genom att använda de medföljande temamallarna går det dessutom mycket fort att göra en lösning som ser både tilltalande ut och fungerar så som du förväntar dig med en vanlig FileMaker lösning.

För mer information om WebDirect:
https://www.premium.se/?p=1485
https://www.premium.se/?p=1509

[/article_box]

2018-11-15T13:02:29+00:00