Projektbeskrivning

Exide i Norden har sedan många år haft en systemlösning baserad på iSeries och MS Access som hade behov av uppdatering och vidareutveckling. Premium System och FileMaker blev valet när man ville utveckla ett nytt system för att generera prislistor.

Om systemet

Varje natt importeras filer från ett iSeries-system som underlag för Exides priser och produktinformation.

I FileMaker kompletteras sedan produktinformationen med ytterligare uppgifter som är viktiga för kunden.

Exide har återförsäljare i hela Norden. Varje land har egna beräkningsmodeller, avgifter och tillägg

t.ex blyavgifter och frakter. Unika prislistor skapas för varje land och återförsäljare.

Systemet genererar prislistor både som PDF och Excel.

Administratörerna arbetar via FileMaker Pro och säljarna på Exide kan generera och ta fram prislistor till sina kunder via ett webgränssnitt.

Webbläsare som idag supporteras är Chrome, Safari, IE och Microsoft Edge. Den teknik vi på Premium använder med FileMaker kallas WebDirect.

Via Webben skapas, PDF-/ och Excelfiler vilket gör att i princip allt det som traditionellt gjorts med hjälp av en PC klient nu kan göras med WebDirect.

Om Exide Technologies

Exide Technologies är en global leverantör av energilagringslösningar för transport- och industrimarknaderna. Exides 130 år av teknisk innovation, i kombination med verksamhet i mer än 80 länder, tillåter företaget att leverera övertygande lösningar för världens nuvarande och framtida energibehov. Exide producerar och återvinner ett brett sortiment av produkter, och förser segmenten Transportation, Network Power och Motive Power med batteri- och energilagringssystem samt specialapplikationer för vitt skilda branscher. Här kan nämnas lantbruk, bilar, elverk, transport- och speditionsfirmor, båtar, materialhantering, försvaret, gruvdrift, försörjningsföretag och UPS-anläggningar m.m. Exides motto är Powering the World Forward. Företagets historia och storlek gör, tillsammans med en stark entreprenörsanda, Exide till det rätta valet för kunder som vill ha mer än bara en batterileverantör.

Besök Exide Technologies webbplats